Om ARENSBAK

Founder / CEO Christian Arensbak fortæller om ARENSBAK Ideen

Ideen til Arensbak

Da jeg for år tilbage valgte alkoholen fra, stod jeg med en udfordring.

Jeg elsker god mad og vin, og nyder gerne et glas i godt selskab. Men hvad kunne erstatte vin? Det er ikke særlig festligt at skåle i mælk eller juice!

Jeg forsøgte med alkoholfri vin, saft og grøntsagsjuicer mv. De smagte mig ikke, eller opfyldte ikke det, jeg havde i tankerne! Det jeg søgte fandtes ikke.

Som iværksætter, med flere startups i bagagen, begav jeg mig derfor på en længere rejse med mange eksperimenter for at løse min udfordring. At finde opskriften på et vinøst alternativ uden alkohol.

Et vinøst alternativ til vin

Først da jeg mødte Emilie og Bram, der er henholdsvis sommelier og gastrofysiker, lykkedes det mig at finde et makkerpar, som kunne forstå min idé – og via gastrofysikkens muligheder fik vi udviklet opskrifterne på ARENSBAK Rouge og ARENSBAK Blanc

Emilie Øst-Jacobsen og Bram Kerkhof er teamet bag udviklingen af ARENSBAK. Den indeholder få kalorier i forhold til vin. Til gengæld er den rig på vitaminer og mineraler – og den smager forbløffende godt.

Emilie Øst-Jacobsen fortæller om ARENSBAK udfordringen

Emilie Øst-Jacobsen fortæller om ARENSBAK udfordringen

Sansning & mikrobiologi

Emilie Øst-Jacobsen er udannet tjener fra Kong Hans Kælder og efterfølgende som sommelier på Restaurant Alchemist og Bistro Bohème. Emilie underviser også på Hotel- og Restaurantskolen, hvor hun er med til at uddanne tjenereleverne i at forstå drikkevarer, sansning og gastronomi. Hun er ekspert i smagssammensætninger og har arbejdet med dette som sommelier på en række af Københavns Michelin restauranter. Emilie har fundet frem til de smage, der giver ARENSBAK den helt særlige karakter og smag.

Bram Kerkhof er vores forsknings- og udviklingsspecialist. Han har sin baggrund i mikrobiologi og fermentering. Læg dertil et grundigt kendskab til sensorisk fysiologi og forbrugervidenskab. Bram har desuden mange års erfaring med- og interesse for smagsopfattelser. Han kan identificere og fortolke vinens essenser og kreativt indarbejde dem i nye sammensætninger. Alt i alt betyder det, at Bram har skabt de unikke egenskaber, der kendetegner ARENSBAK.

ARENSBAK familien

Founder / CEO Christian Arensbak fortæller om ARENSBAK familien

Arensbak familien stammer fra en præst, der boede på Hjørring-egnen i starten af 1800-tallet. Præsten var en ægte Arensbach. Anetavlen til Arensbach er lang og kan føres tilbage til en familie fra Schleswig.

Den gode præst tog egnens forældreløse børn til sig og kaldte dem for Arensbak. Så de var derfor næsten ægte og lige så gode som hans egne børn. Arensbakkerne har gennem tiden været iværksættere – både i Danmark og i USA.

Christian Arensbak er også iværksætter og har været det hele sit liv. For navnet forpligter. Navnet giver sikkerhed for, at der står et passioneret og nyskabende menneske bag brandet.

Når Arensbak laver ”uægte” vin – uden vindruer – er det baseret på en lang tradition for at gå egne veje – og på en god historie: At tage uægte børn til sig og elske dem lige så meget som sine egne.

Tilmeld dig vores nyheder

Vil du holde dig opdateret med ARENSBAK produkter og modtage gode tilbud, så tilmeld dig vores nyheder her.